Diario Red
Menu
Menu
Diario Red
Carlos Mazón president de la Generalitat valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón — Jorge Gil / Europa Press / ContactoPhoto

La Generalitat Valenciana retirarà l’ajuda a la UNRWA si “n’hi ha vincles amb el terrorisme” després de les acusacions d’Israel

La portaveu del Consell de coalició PP-Vox assegura que “no li tremolarà el pols a l’hora d’anul·lar l’ajuda a la UNRWA si es constata la vinculació amb el terrorisme”


La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha subratllat que al Govern valencià “no li tremolarà el pols a l’hora d’anul·lar l’ajuda a la UNRWA si es constata la vinculació amb el terrorisme”. Merino ha dit en roda de premsa que el Consell “té molt clar que amb els diners dels valencians no es dedicarà ni un sol euro si existeix el dubte de què puga acabar en una organització que té vincles amb el terrorisme de qualsevol classe”.

Aquesta posició ha sorgit després de l’acusació d’Israel a la UNRWA (l’Agència de l’ONU per als Refugiats de Palestina) d’una presumpta relació de 12 empleats amb els atacs de Hamàs del passat 7 d’octubre.

Merino ha explicat que serà en juliol, mes en el qual es firma el conveni amb la UNRWA, quan prenguen una decisió final segons si “Nacions Unides qualifica a l’agència negativament”. La consellera ha recalcat que actuaran amb “tota cautela” i que el Govern estarà “totalment vigilants per veure com evolucionen els esdeveniments”. Si finalment decideixen suspendre aquesta ajuda, seria una pèrdua de fins a 400.000 euros per a l’Agència de l’ONU per als Refugiats de Palestina.

Amb aquesta posició preventiva, la Generalitat Valenciana es desmarca de la posició del Govern d’Espanya, que sí que continuarà amb les ajudes a la UNRWA. Però alhora, el Consell també se separa d’altres governs autonòmics del Partit Popular com Andalusia i Galícia, que també seguiran amb les ajudes.

Així mateix, la Diputació de València, també presidida pel PP, seguirà cap endavant amb l’ajuda a la UNRWA mitjançant la delegació de la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Internacional d’aquest òrgan, Natàlia Enguix, ha assegurat que la Diputació no només mantindrà la seua aportació, sinó que l’augmentarà en cas de “ser necessari”. “Entendem que hem d’ajudar a la població civil, que és la que més està sofrint, amb independència que qui haja provocat el conflicte” ha sentenciat en un comunicat de la institució, tal com informa Valencia Plaza.

Enguix recalca que inclús en el moment “més crític” del conflicte a Gaza es va mantindre l’ajuda a la UNRWA, concretament fins a 40.000 euros en assistència alimentària per a la població refugiada de Palestina en situació d’especial vulnerabilitat. La vicepresidenta defensa aquesta ajuda que “respon a la crida d’emergència de l’Agència de les Nacions Unides després de l’empitjorament de la situació de Gaza l’agost de 2022”.

La posició del govern de Mazón ha sigut objecte de crítiques per part de l’oposició. La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Isaura Navarro, ha dit que és un “autèntic escàndol” que el Consell es plantege retirar l’ajuda a la UNRWA. “PP i Vox es taquen les mans de sang en lloc d’estar al costat del dret humanitari i de pau” ha sentenciat Navarro.

De moment, és l’única comunitat autònoma que s’ha plantejat la seua ajuda a la UNRWA i n’hi haurà d’esperar a juliol per conéixer si finalment cancel·la o no l’assistència.


Madrid –

Nada de esto sería posible sin tu ayuda

Y únete a nuestros canales de Telegram y Whatsapp para recibir las últimas noticias

Compartir

Editorial

  • Florentino Pérez, ministro de Vivienda

    El problema de la vivienda en España es gravísimo y es urgente en términos sociales y económicos abordarlo de forma valiente. Pero habría que ser muy inocente para llevarse a engaño. Es obvio que el PSOE no va a hacer absolutamente nada significativo en esta materia